Testamente enskild egendom

Testamente enskild egendom - Ladda ner ert testamente på Juridiska Dokument!Testamente enskild egendom – Det är inte ovanligt att testatorn sätter som villkor i sitt testamente att det som tillfaller testamentstagaren skall vara dennes enskilda egendom. Är testamentstagaren gift så ingår i sådant fall inte den ärvda egendomen i giftorättsgodset. Om testamentstagaren är sambo så undantas den ärvda egendomen från sambolagens bodelningsregler och räknas således inte som samboegendom.

Du kan ladda ner ett testamente upprättat av jurister på Juridiska Dokument!

Testamente enskild egendom

Det är väldigt vanligt att testamentera till barn, med villkor om att den testamenterade egendomen skall vara enskild egendom. När barnet sedan i vuxen ålder gifter sig eller blir sambo så är den testamenterade egendomen enskild egendom i ett äktenskap eller anses ej införskaffad för gemensamt bruk enligt sambolagen. Resultatet blir i båda fallen detsamma nämligen att den testamenterade egendomen inte ingår i en eventuell framtida bodelning.

Beställ ert testamente idag på Thorlund Juristbyrå!

Annars kan ni ladda ner ett testamente på Juridiska Dokument:

 

2 reaktioner på ”Testamente enskild egendom

  1. jag är gift med en Thai i Sverige men inte här i Thailand Hon är väldigt rik,så jag vill inte hon och hennes familj ska ha mitt hus och vad jag har i Sverige Hon kan ta mina pengar men vill ge mitt hus till min kusin,om det går blir jag glad.Tacksam för svar.mv,Lena

  2. jag är gift med en Thai i Sverige men inte här i Thailand Hon är väldigt rik,så jag vill inte hon och hennes familj ska ha mitt hus och vad jag har i Sverige Hon kan ta mina pengar men vill ge mitt hus till min kusin,om det går blir jag glad.Tacksam för svar.mv,Lena Jag har Alldrig haft kontakt med er förut!Så glöm det jag kontaktar någon annan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.